23/3/09

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (Ε.Α.Ρ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 86 / 12-3-2009



Θέμα: Οικονομική κρίση - σκάνδαλα - παρακμή - κατάρρευση «Τρομοκρατία» και Βίκτωρ Αναγνωστόπουλος

Στη συνέχεια του χάους με το Βατοπέδι να ξαναγυρίζει ως φαίνεται στη Βουλή, μετά τις καταθέσεις που συγκέντρωσε η Εισαγγελική έρευνα, με την πολιτική υπέρ κουμπάρων και φίλων (και ουδόλως υπέρ πατρίδος) του πρώην υπουργού Αιγαίου, με συνεχείς επιθέσεις μιας «μεταλλαγμένης» τρομοκρατικής ένοπλης δράσης, με αποδράσεις εντυπωσιακές κρατουμένων μέρα μεσημέρι, λόγω της ολιγωρίας των υπευθύνων, με τους Ευρωπαίους να «ανακαλύπτουν» μειονότητες στη Θράκη και με Έκθεση του Επιτρόπου της Ε.Ε. να επικρίνεται η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μουσουλμάνων της Θράκης, με την οικονομία να έχει ξεπεράσει το κόκκινο - «λουκέτα», απολύσεις, κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων, ανεργία κ.λπ. - και με ένα έντονο συναίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας να μας έχει κατακυριεύσει, ένας συνέλληνας, ο Βίκτωρ Αναγνωστόπουλος, τόνωσε κάπως το ηθικό μας και αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι, ίσως υπάρχουν ακόμη «άνθρωποι», οι οποίοι ενεργούν έξω και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, από προσωπικά κέρδη και δόξα - παρά τα όσα μας καταδυναστεύουν, μας «περιγελούν», μας «σκοτώνουν» καθημερινά, ακρωτηριάζοντας την προσωπικότητά μας, βυθίζοντάς μας μέσα από τον σκληρό μόχθο της επιβίωσης σε αδιαφορία και επικίνδυνη, για εμάς τους ίδιους, απραξία.

Ο γιατρός πατέρας του, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940, είχε σώσει χαρακτηρίζοντας ασθενείς και κρατώντας τους στην κλινική του στην Πάτρα, επί ενάμιση χρόνο, με κίνδυνο της ζωής και της οικογενείας του, την εβραϊκής καταγωγής οικογένεια Μπενρουμπή, από τους Ναζί. Τιμήθηκε γι' αυτό από το ισραηλινό κράτος. Ο Βίκτωρ Αναγνωστόπουλος - σκηνοθέτης στο επάγγελμα - και γιος του γιατρού, παρακολουθώντας από την τηλεόραση τις φρικαλεότητες των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, αποφάσισε να επιστρέψει στους Ισραηλίτες τα μετάλλια του πατέρα του, ως διαμαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν.

«Ισραηλινοί, πάρτε πίσω τα παράσημά σας!!» Έξι μόνο λέξεις που μπορούν να γεμίσουν σελίδες, όπως «γέμισαν» χαρά και ικανοποίηση την ψυχή μας, με τη διαπίστωση ότι η εθνική συνείδηση, η υπερηφάνεια, το φιλότιμο και η ανθρωπιά, ενυπάρχουν στην ελληνική ψυχή και στην κυτταρική μνήμη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (Ε.Α.Ρ.)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ κι απο μας...

ΑΠΟ ΤΟ : http://www.ear-hellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: