25/3/09

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ύπαρξη των καρτέλ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι το μεγαλύτερο καρτέλ του 20ου αιώνα εν Ελλάδι είναι η τρόικα Καραμανλή-Παπανδρέου-Μητσοτάκη που έχουν πάρει παρτούζα την εξουσία.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την ακρίβεια των ειδών διατροφής, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι 10-15 μεγαλέμποροι της λαχαναγοράς και της κρεαταγοράς είναι οι κύριοι χρηματοδότες των κομμάτων.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την πώληση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι δικηγορίσκοι-επενδυτές της πλάκας ηγούνται “επενδυτικών” σχημάτων παρόμοιων με αυτών που πετάχτηκαν έξω με τις κλωτσιές από όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός την αποικιοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις τα ονόματα αυτών που μεθοδεύουν την “ανεξαρτητοποίηση” της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας ισχύουν τα εξής: ”Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Ενώ όλοι λίγο πολύ αντιλαμβάνονται ως δυσάρεστο γεγονός τον πρωτογονισμό του τηλεοπτικού τοπίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι το ΕΣΡ πρέπει να κλείσει όλους τους ξεφτιλισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς με τις Πάνιες και τις Τατιάνες που διασύρουν ανθρώπινες υπάρξεις. Όλους τους ξεφτιλισμένους σταθμούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ προβάλλουν όλα τα ξέκωλα των οποίων μοναδικό προσόν είναι 2 βυζάρες και ένα μεταπτυχιακό στα πνευστά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να παρουσιάζεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μέσα από τις πρωινές εκπομπές – άλλωστε για αυτόν τον λόγο υπάρχει ο επί πληρωμή διαφημιστικός χρόνος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να διαφημίζονται από το δελτίο ειδήσεων του ALTER οι φυλλάδες του Χατζηνικολάου και του Κουρή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι απαγορεύεται να παρουσιάζονται μέσα από τα δελτία ειδήσεων τα προγράμματα των σκυλάδικων, οι θεατρικές πρεμιέρες, οι αγαθοεργίες της Μαρί και της Μαριάννας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο δημοσιογραφικώς να γράψεις ότι τα κανάλια είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να προβάλλουν πάραυτα οποιονδήποτε διατείνεται ότι έχει προτάσεις που προάγουν το δημόσιο όφελος όσο άγνωστος και αν είναι αυτός, όσο ακομμάτιστος και αν είναι αυτός. Τον καραγκιόζη με την φραπελιά τον έμαθε όλη η Ελλάδα σε μισή ώρα, έναν άνθρωπο που έχει να προτείνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα των Ελλήνων με ποιο δικαίωμα τον αποκλείετε από τους συμπολίτες του;

Οι νόμοι της αγοράς είναι παντού και πάντα οι ίδιοι. Εύκολη δουλειά αμείβεται πενιχρά ενώ δύσκολη και εξειδικευμένη εργασία αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Εφόσον, όπως αποδείξαμε προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι δεν εργάζονται κατ’ αυτόν τον δύσκολο και εξεζητημένο τρόπο, τότε πόθεν έσχες;

Χατζηνικολάου, Τράγκα, Κουρή, Τσίμα, Τριανταφυλλόπουλε, Αναστασιάδη και σία και όλοι εσείς οι μεγιστάνες του τύπου, από πού προέρχονται τα τεράστια εισοδήματά σας;

Αμείβεστε αδρά διότι εκτελείτε, προφανώς, μια εξίσου δύσκολη εργασία με άφθαστη μαεστρία.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις τον Γιωργάκη και την Θεοδώρα ως την ελπίδα του αύριο.

Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις την Αττική οδό ως έργο πνοής αποκρύπτοντας τον παράγοντα Μπόμπολα.

Θέλει μαεστρία να εξυμνείς τον Χρυσοχοϊδη για την ”εξάρθρωση” της 17Ν, αποκρύπτοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν...

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ : http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: