21/9/08

Για τo εντυπωσιακό χτύπημα των Ελλήνων hackers στο CERN.

"Την εβδομάδα που μας πέρασε σε όλα τα ΜΜΕ "έπαιξε" η είδηση για τους Έλληνες Hackers που κατάφεραν και εξέθεσαν την ασφάλεια του CERN!Κανείς όμως δεν στάθηκε στο κείμενο τους ,που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ καλό...Σας παραθέτω ένα κομμάτι:
"Όλο το ελληνικό διαδίκτυο είναι τρύπιο .. μερικά από τα μεγαλύτερα κρατικά site δεν γνωρίζουν καν τον όρο της ασφάλειας...αφου δίνουν σε άσχετες εταιρίες την σχεδίαση.Με τα ρουσφέτια δεν γίνεται ασφάλεια"
("κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)

Νομίζω πως το συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και το υπόλοιπο κείμενο θα πρέπει να το προσέξουν ιδιαίτερα αυτοί που πρέπει γιατί δεν απέχει καθόλου από την πραγματίκοτητα, αντιθέτως μπορεί να λέει και λίγα για το επίπεδο του Ελληνικού διαδικτύου, ιδιαιτέρως σε ότι έχει να κάνει με το κράτος και την κρατική ασφάλεια. Σίγουρα τέτοιες ενέργειες δεν είναι ότι καλύτερο, από την άλλη όμως δείχνουν ξεκάθαρα πως οι άνθρωποι με δυνατότητες δεν βρίσκονται σε λίστες και προθάλαμους γραφείων αλλά έξω στην κοινωνία διεκδικώντας τα πάντα στα ίσα.... Και αυτό είναι κάτι αυτοπόδεικτο καθώς αυτό που έκαναν δύσκολα θα το κατάφερναν ακόμη και υπηρεσίες με ειδικό εξοπλισμό...
Όπως και να έχει, η κίνηση τους έδειξε πως δεν ήταν μόνο για τις εντυπώσεις αλλά και για να στείλουν και τα μηνύματα τους...που σίγουρα θα πρέπει να βρουν πολλούς αποδέκτες για να τα διαβάσουν και να τα καταλάβουν... "

(**Tα διεθνή ΜΜΕ εξακολουθούν να ασχολούνται με το εντυπωσιακό χτύπημα των Ελλήνων hackers:

  • H είδηση στην Daily Telegraph εδώ
  • Η είδηση στο εξειδικευμένο Security ProNews εδώ
  • Η είδηση στην TG daily εδώ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: