21/9/08

Nέες μεγάλες αμερικανικές βάσεις στη Βουλγαρία.


Ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την ανοικοδόμηση άλλης μια βάσης στα Βαλκάνια.
Αυτή τη φορά πρόκειται για μια εκ των κοινών βάσεων που διατηρεί στη Βουλγαρία με τον βουλγαρικό στρατό, το κόστος της οποίας θα ανέλθει σε 61 εκατομμύρια δολάρια (42,3 εκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε χθες η αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια.
Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν στρατώνες για τουλάχιστον 2.500 στρατιώτες,καντίνες, αποθήκες και διοικητικά κτίρια στο στρατόπεδο του Νόβο Σέλο (φωτογ.), στην ανατολική Βουλγαρία και ανέλαβαν να οικοδομήσουν δεκατρείς εταιρείες, 11 βουλγαρικές, μία ιταλική και μία αμερικανική. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Νοέμβριο και να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2011.

Μετά τη γιγαντιαία βάση του Bondsteel στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου,η βάση αναμένεται να είναι η δεύτερη σε μέγεθος στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το Μάιο, ο αμερικανικός στρατός υπέγραψε συμβόλαιο 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση ενός προσωρινού κοινού στρατοπέδου εκπαίδευσης για 900 Αμερικανούς στρατιωτικούς και 300 Βούλγαρους.
Παρόμοιες εργασίες θα γίνουν εκτός της βάσης του Νόβο Σέλο,στις αεροπορικές βάσεις του Μπεζμέρ κοντά στο Γιαμπόλ, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, και του Γκραφ Ιγκνατίεβο κοντά στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), όπως και αποθήκη για υλικά κοντά στο Αΐτος, στην ανατολική Βουλγαρία.
Το Πεντάγωνο εξετάζει να αναπτύξει εκ νέου την προσεχή δεκαετία στην ανατολική Ευρώπη 60.000 ως 70.000 άνδρες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: