25/11/09

Τζον Φ. Κένεντι: Λόγος και ο λόγος που τον "σκοτωσε"

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009




Πριν 3 μέρες και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου πριν 46 χρόνια ( 1963 ) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Νταλλας του Τεξας.Σε ενδειξη τιμής στον μεγάλον αυτόν Άνδρα αναρτώ το ακόλουθο που δανείστηκα από τον μπλογκερ : Αιρετικός.





Τζον Φ. Κένεντι: Λόγος



“Η λέξη «μυστικότητα» είναι απεχθής σε μια ελεύθερη, ευνομούμενη κοινωνία. Κι είμαστε σαν άνθρωποι, παραδοσιακά και ιστορικά αντίθετοι σε «μυστικές» κοινωνίες, σε μυστικούς όρκους και μυστικές διαδικασίες. Γιατί είμαστε αντίθετοι σε μια μονολιθική και αδίστακτη συνομωσία που βασίζεται σε συγκαλυμμένα μέσα, για να επεκτείνει την σφαίρα επιρροής της

Στην κατασκοπία αντί της εισβολής, στην υπονόμευση αντί των εκλογών, στον εκφοβισμό αντί της ελεύθερης επιλογής. Είναι ένα σύστημα που έχει επιστρατεύσει τεράστια ανθρώπινα και υλικά αποθέματα στη δημιουργία μιας εξαιρετικά προσεγμένης, πολύ αποδοτικής μηχανής που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές επιχειρήσεις.







Οι διεργασίες του συγκαλύπτονται, δεν δημοσιοποιούνται. Τα λάθη του θάβονται, δεν επισημοποιούνται. Τους αντιγνωμούντες του τους σωπάζουν, δεν τους εκθειάζουν. Καμία δαπάνη του δεν αμφισβητείται, κανένα μυστικό του δεν αποκαλύπτεται. Γι’ αυτό ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων θέσπισε ως έγκλημα την αποχή από την δημόσια αντιπαράθεση. Ζητώ την βοήθειά σας, στο δύσκολο εγχείρημα: να ενημερώσω και να αφυπνίσω τους Αμερικανούς πολίτες. Και είμαι σίγουρος ότι με την βοήθειά σας, ο άνθρωπος θα γίνει πάλι αυτό που προοριζόταν: ελεύθερος και ανεξάρτητος.”


Τζον Φ. Κένεντι

Ξενοδοχείο Waldorf-Astoria

Νέα Υόρκη, 27 Απριλίου 1961


Μετάφραση : Tanstil



Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια ( 1963 ) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ορκίζεται 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφoς.


Ο airetikos και μαζί του ο Περίοπας το αφιερώνει ταπεινά στη μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός…

Απο το:
catakravgi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: