8/1/10

Ακόμα τούτη η Άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες…….


Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Δεν ξέρω τι εντύπωση έκανε σε σας, αλλά εμένα μου κτύπησε άσχημα να βλέπω δύο τμηματάρχες μιας υπηρεσίας των Βρυξελών να έρχονται και να κουνάνε το δάχτυλο στους φοβισμένους υπουργούς της χώρας μου μέσα στα γραφεία τους και να τους επισημαίνουν ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν στις υποδείξεις τους.
Απορώ πως ανέχεται αυτή η κυβέρνηση, που θέλει να λέγεται και σοσιαλιστική, να παριστάνει την κυβέρνηση, όταν στην ουσία έχει αντικατασταθεί από τους τμηματάρχες των Βρυξελών. Απορώ με αυτόν τον κυβερνητικό ραγιαδισμό.
Αν οι πολιτικοί μας είναι.....
οι ραγιάδες υπάλληλοι των Βρυξελών, εμείς, ο απλός λαός δεν είμαστε.
Θα μου πείτε βέβαια, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τα σκληρά μέτρα. Ναι, αλλά ας έχουμε βρε αδερφέ, εθνική υπερηφάνεια και εθνική αξιοπρέπεια και ας αναλάβουμε μόνοι μας το βαρύ φορτίο. Δεν χρειάζεται να αναμειγνύουμε τους ξένους στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Οι τμηματάρχες των Βρυξελών δεν θα έρχονταν εδώ αν μόνη της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει τα απαιτούμενα σκληρά μέτρα. Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι προτιμάει το ΠΑΣΟΚ να διασύρεται η χώρα, αρκεί να μην φανεί προς τους «ιθαγενείς» ότι το ίδιο λαμβάνει τα σκληρά μέτρα, αλλά ότι αυτά επιβάλλονται αναγκαστικά από την Ε.Ε. Ας αναλάβει λοιπόν παλικαρίσια η ελληνική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ εν προκειμένω, το πολιτικό κόστος να πάρει μόνο του όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα και όχι να κρύβεται πίσω από τους τμηματάρχες των Βρυξελών για να αποφύγει το πολιτικό κόστος προκειμένου να εξακολουθήσει να παριστάνει την υπεύθυνη κυβέρνηση.
Τώρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλες αυτές οι αστειότητες περί δήθεν δημόσιας διαβούλευσης για τους αφελείς «ιθαγενείς», που χάνουν το χρόνο τους να ασχολούνται με αυτό το θέμα και τα διάφορα άλλα σοσιαλιστικά φρου – φρου από τα παπαγαλάκια του συστήματος, είναι ένας καλά στημένος πολιτικός αποπροσανατολισμός του λαού από την σκληρή πραγματικότητα, προκειμένου να εξακολουθήσουν οι εδώ «υπάλληλοι» των Βρυξελών να παριστάνουν την κυβέρνηση.
Με ενοχλεί ακόμα περισσότερο που οι ίδιοι αυτοί οι φοβισμένοι ραγιάδες πολιτικοί, δεν θα ζητήσουν καμία συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για την ανικανότητά τους και τις πολιτικές τους φοβίες, αλλά θα διεκδικήσουν μεθαύριο με θράσος και με στεντόρεια φωνή να συνεχίσουν να μας κυβερνούν για να ξαναφέρουν φυσικά τη χώρα εκεί που την έφεραν οι ίδιοι και οι φιλελεύθεροι συνάδελφοί τους.
Ακόμα λοιπόν τούτη η Άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες…., μέχρι να αντιληφτούμε όλοι ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, δεν έχει να κάνει ακόμα ούτε με όποια σοσιαλιστική ή φιλελεύθερη διαχείριση, δεν είναι καν πολιτικό. Το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτειακό και ίσως ήρθε πλέον η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: