23/8/09

Το πραγματικό διακύβευμα είναι η Ελλάδα

25145_normal

Το ποιος έβαλε τη συγκεκριμένη φωτιά με τις ταυτόχρονες 65 εστίες με μαθηματική ακρίβεια μεταξύ 8 και 10 το βράδυ της Παρασκευής και με θερμοκρασίες περί του 22-24 βαθμούς…είναι ευνόητο.

Οι φωτιές μπήκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενωθούν κάτι που υποδηλώνει σχεδιασμό ανάλογο με αυτό της Ηλείας το 2007. Παράλληλα υπήρχαν και άλλες 85 εστίες διάσπαρτες στη χώρα.

Προκειμένου να υπολογίσει κάποιος την επέκταση των πυρκαγιών χρειάζεται επιβεβαιωμένο μετεωρολογικό δελτίο, γνώση της μεταφοράς και της διασποράς των επιγείων δυνάμεων από τη πρώτη στιγμή και βεβαίως να είναι σε θέση να παρατηρήσει τη κινητοποίηση και των υπολοίπων τμημάτων του κρατικού μηχανισμού (Αστυνομία, πολιτική προστασία, Δήμοι κτλ) σε πραγματικό χρόνο.

Άρα χρειάζεται πέρα από “φίλιες δυνάμεις” στο έδαφος και τη χρήση δορυφόρου.

Αυτό αποκλείει την ανάμειξη εγχωρίων παραγόντων και φυσικά κομμάτων ή ντόπιων παρακρατικών μηχανισμών. Επειδή η δουλειά πρέπει να γίνει άμεσα και με συνεχή επισκόπηση του χώρου, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι οι δράστες είχαν πρόσβαση σε δορυφορική λήψη της περιοχής σε πραγματικό χρόνο για να μπορούν να προβλέπουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε συνδυασμό με την πορεία του ανέμου.

marathonas

Εξ’ ου και η “κινητοποίηση” ορισμένων διεθνών ειδησεογραφικών δελτίων από εχθές το μεσημέρι παρόλο που φαινόταν ότι η κατάσταση δεν θα χειροτέρευση (τότε).

Απλούστατα αυτή που έδιναν το “σύνθημα είχαν υπολογίσει και την επόμενη φάση.

Πιστεύω ότι η λογική θα πρυτανεύσει και θα κοπούν οι βλακείες που προέρχονται από κολλημένους σε κόμματα είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε τα υπόλοιπα.

Όποιος νομίζει ότι η όλη φασαρία γίνεται απλά για να πέσει ο Καραμανλής και να έρθει το ΠΑΣΟΚ, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Τα “φαινόμενα” θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως κυβέρνησης γιατί ο σκοπός δεν είναι τα ούτως ή άλλως χειραγωγήσημα πρόσωπα, αλλά η συνολική απομείωση του γεωοικονομικού και γεωπολιτικού δυναμικού της χώρας λόγω των προετοιμαζόμενων αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζω ότι οι αλλαγές συνόρων ήδη έχουν γίνει (Βλ. Γιουγκοσλαβία, Καύκασο, οσονούπω Ιράκ, Λίβανο κτλ)

Η Ελλάδα ως χώρα σταθερή και διασυνδεόμενη με την ΕΕ, αποτελεί ανασχετικό παράγοντα και συνεπώς χρησιμοποιείτε μια ποικιλία μεθόδων για να αποδεχθεί τη σμίκρυνση της και την υπαγωγή της σε ένα.....

Συνεχεια στο παντα επικαιρο: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: