31/1/09

ΜΕΤΑΦΟΡΑ -_ΑΛΛΑΓΗ -_ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!


Αξιοτιμοι φιλοι.

Υπαρχει μονο μια ελπιδα να γινει η Ελλαδα κρατος (καποτε) και αυτη περιγραφεται παρακατω.

Πολλοι θα συμφωνησετε με το κειμενο και την κινηση αυτη, αλλα θα την θεωρησετε ουτοπική, αλλλοι θα την λοιδωρησετε (δεν περιμενω βεβαια απο οσους, απο τους Αθηναιους ή τους Κορινθιους λ.χ. εχουν συμφεροντα στο "μαγαζι" αυτό, να την στηριξουν) ωστοσο, αν διαβασετε το κειμενο θα δειτε οτι μονο αυτη η κινηση εχει μεσα της την προοτικη επιβιωσης και αναπτυξης του εθνους .

Και λεω ΕΘΝΟΣ. Διοτι αν ακουσατε το περσυνο πρωτοχρονιατρικο διαγγελμα του πρεδρου Πουτιν, θα ακουγατε εκεινο το μεγελειωδες ( επανελαβε τον Θουκιδιδη βεβαια), πως: Μονο τα εθνη προοριζονται να παιξουν ρολο στις συγχρονες κοινωνιες και οχι τα πολυεθνικά κρατη!

Γι΄αυτο καΙ η ρωσικη κυβερνηση ( ανακοινωσε ο κ Πούτιν) δινει 55 € στο πρωτο παιδί, 115€ στο δευτερο και 155€ στο τριτο...!

Ανησυχει η Ρωσια των 150 Εκ για το δημογραφικο της. Η Γερμανια το ιδιο και η Γαλλια επισης. Εμεις με τα 9.2 εκ Ελληνων γιατι δεν ενησυχουμε;




ΜΕΤΑΦΟΡΑ -_ΑΛΛΑΓΗ -_ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΣ



1 Η αστική ανάπτυξη:



Η βαρύτερη κατάρα που βαρύνει τον τόπο και ονομάζεται «αστική ανάπτυξη», η έλλειψη της οποίας αποκλείει κάθε ανάπτυξη και πρόοδο, είναι η έλλειψη πόλεων στην Ελλάδα. Το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο να φιλοξενείται το 50% του πληθυσμού της στο μόλις 2% του εδάφους της!. Είναι αυτό που λέγεται από πολλούς πολιτικούς και «πνευματικούς» ταγούς, χωρίς όμως κάποια εμβάθυνση, περί «θνησιγενούς» ελλαδικού κρατιδίου.

Όταν στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ήρθε ως προπονητής Μπάσκετ στον Πανιώνιο, κάποιος Βλάντιμιρ Τζιούροβιτς, τον άκουσα απορημένος σε μια συνέντευξη να λέει πώς: «Τα ομαδικά αθλήματα ποτέ δεν θα αναπτυχθούν σε υψηλό και επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχω γνωρίσει να μην έχει πόλεις». Και βέβαια. Η Άρτα με τις 30.000, τα Γιάννενα με τις 75.000 ακόμη και η Πάτρα με τις 200.000 κατοίκους, δεν αποτελούν κέντρα αστικής ανάπτυξης και παραγωγής, με εργατική και παραγωγική τάξη. Όλη τους η ζωή είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και το μεταπρατικό εμπόριο. Λιανέμποροι και ψιλοαντιπρόσωποι προϊόντων που στο 90% παράγονται στο εξωτερικό, αποτελούν την οικονομική βάση της ελληνικής πόλης. Η οικονομία συμπληρώνεται από τους χιλιάδες στρατιώτες και φοιτητές, των εκατοντάδων άχρηστων σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ (βοιδοσχολών, όπως αποκαλούνται στην λαϊκή γλώσσα), που ιδρύονται μόνο ως οικονομική ένεση στην εμπορική κίνηση των πόλεων.....

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: http://arisdeslis.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: